Loading...

A new way of working for the Bedford CA team

Bedford CA 2018-07-02T10:19:25+00:00

Project Description

L16, 101 Miller Street, North Sydney

A large but close-knit team, Bedford CA wanted to create a large, open office space that enabled teams to easily engage and work together.

The Sheldon team designed a space that has plenty of transparency between the different departments, fostering this sense of community within the team.

As accountants, the previous office relied quite heavily on paper and an abundance of storage space. In the new office, the design takes a lighter approach to storage, helping Bedford achieve their aim of a more sustainable workplace less dependent on paper. This also drastically improved the ‘open’ feel of the office.

An odd-shaped building, the layout presented the Sheldon design team with challenges early on. A detailed site analysis determined that the front of house area should be positioned to make the most of the harbour views, with the back-of-house area looking out over the North Sydney CBD where there is plenty of natural light for workstations and offices.

Project Details

AREA

1,500m2

DENSITY

1:15

SERVICES

Design + Construct

COMPLETION DATE 

September 2017

DESIGN DURATION 

10 Weeks

CONSTRUCTION DURATION  

12 Weeks