Loading...

Clever design thinking & quality workmanship to empower employees

PTW 2018-04-30T05:11:34+00:00

Project Description

Level 11, 88 Phillip Street, Aurora Place, Sydney

The PTW workspace – built by Sheldon Commercial Interiors, with interior design by PTW Architects – is an exemplary illustration of what can be achieved when clever design thinking, beautiful aesthetics and quality workmanship seamlessly blend together.

Significant growth within the company and a looming lease expiry meant PTW had the opportunity to move. They decided to relocate to Level 11, Aurora Place, 88 Phillip Street in Sydney.

Preliminary design concepts were completed by PTW when they engaged Sheldon to complete the build of the workspace under an ECI delivery method.
The new light-filled space encourages dynamic micro-communities, empowers employees and highlights PTW Architects’ position as leaders in their field.

The acoustically treated timber flooring is the feature of the office, which covers the entire space. Sheldon worked with an acoustic engineer to address the challenge of noise transfer inherent with timber floors. A Tap Test was also completed to ensure the noise from the flooring would not affect occupants on other levels.

This elevated floor structure also allowed for all cabling to be located underneath the surface between battens, avoiding the need for unsightly power poles. A variety of collaboration zones encourage micro communities within the space, while an All Hands front-of-house area provides the opportune space for whole company gatherings and professional functions. Idea generation spaces are also organically placed around the office to encourage social collisions and spontaneous collaboration. Black glass writable surfaces replace the traditional white boards, which perfectly complement the timber-look walls. The operable walls surrounding the main meeting room double as glass writable surfaces.

To minimise unsightly and messy storage areas, cupboards have been cleverly hidden behind collaboration booths with the black sliding writable surfaces mentioned above. A design library has been cleverly built into a wall, and with all cupboards on casters, it can easily be rolled away to reveal the services riser doors behind.

Because of the shape of the Aurora Place building, ceiling tiles could not be easily removed and refitted. To reduce wastage of the ceiling tiles, Sheldon devised a coding system where they were able to temporarily store the ceiling tiles on palette trucks after removal and refit where appropriate. Thanks to this system, a large proportion of tiles were salvaged.

Collaboration between Sheldon and PTW Architects ensured PTW’s bold vision came to life, with the end result showcasing quality workplace design and construction.

Project Details

AREA

1,300m2

DENSITY

1:13

SERVICES

ECI (Early Contractor) Involvement

Fitout Construction

COMPLETION DATE 

December 2016

CONSTRUCTION DURATION  

10 Weeks